15 Ocak 2015 Perşembe

ASOS Dergisi Röportajı 2014 (Türkçe Çeviri)




ACIYLA YÜZLEŞMEK ZORUNDASINIZ
"1989 albümünün son şarkısı olan Clean'de şöyle bir satır var; "Boğuluyorken sonunda nefes alabiliyordum." Bu bir ilişkiyi kaybetme hakkında fakat bağımlılık,depresyon ya da birisini kaybetme hakkında da olabilir. Burada "Aynı Yıldızın Altında" kitabında geçen "Acı hissedilmeyi talep eder" cümlesi yatıyor. Toplumun size kaç kere güler bir yüz takınmanızı ya da acıyı mutlaka hissedeceğinizi söylediğinin önemi yok. İnsanların inanılmaz derecede zorluklar yaşadığını gördüm ve acıyla yüzleşen insanlar, yalandan iyi olduğunu söyleyen insanlardan daha çabuk durumu atlatabiliyor."



İŞ YARATICILIK OLMADAN OLMAZ
"Kendizin patronu olduğunu zaman sahip çıkmanız gereken şey yaratıcılığınız. Planlama ve toplantı yapma gibi bir çok işle uğraştığınız zaman hevesinizin olması ve hayal gücünüzün sağlam olması çok önemli bu yüzden işinizi besleyecek yaratıcı fikirler bulabilirsiniz. Herhangi bir işin yaratıcılık olmadan var olacağını sanmıyorum. Bunların hepsi güç,ün ya da bir çeşit imparatorluk yönetmekle alakası yok. "

ASLA İŞTEYKEN SAKİNLİĞİNİZİ KAYBETMEYİN
"Birine kendinizi dinletmenin en kolay yolu düzgün bir tonda konuşmadan geçer. Bir çok kişi eğer yüksek sesle konuşursa insanların onları dinleyeceğini sanıyorlar fakat çoğu insan sakinliğinizi bozduğunuz zaman size olan saygısını kaybeder. Herkesin size duydukları saygıyı sürdürmek zorundasınız özellikle güçlü bir pozisyonda bayansanız. Böyle bağırdığınız olumsuz bir durumda olmak çok kötü. İnsanlar bir erkeğin arkasından konuşacaklarından çok daha fazla arkanızdan konuşacaktır.Kadınlar olarak karşılaştığımız sosyal haksızlık yüzünden kimsenin sizi çatlak sürtük olarak nitelendirmediğinden emin olmalısınız."

MODA İLE YARATICI OLUN FAKAT MODA ÇILGINLIĞINDAN SAKININ
"Yaratıcı olmanız ve tecrübe kazanmanız kadar önemli olan bir şey varsa o da moda çılgınlığıdır. Bu yüzden belirgin olanından kaçınmaya çalışıyorum. İleriye baktığımda çocuklarımın ya da torunlarımın benimle dalga geçebilecekleri bir şeyi giymem istemem. "Vay canına anne 2006'da sürekli kovboy botları giyiniyordun!"


KIZLAR İÇİN GİYİNİN. ERKEKLER İÇİN DEĞİL.
"Kıyafet giydiğim zaman genellikle arkadaşlarımın fikrini de alırım.
Bu zamanlarda kızların fikirleri benim için daha çok önemli. Fakat yaşadığım şehire ve gün içinde bulunduğum ruh haline göre seçimlerim daima değişir. Bu modayı heyecan verici tutuyor. Her zaman ilhamın farklı bir yerinden geliyorsunuz."

YENİ BİR İLİŞKİ KALP KIRIKLIĞINI ONARMAZ
"Başka bir ilişki yaşayarak kalp kırıklığınızı onarmak hayatınızı yaşamanın bir yolu değildir. Dürüst olmak gerekirse, 20'li yaşlarda olmak ve sadece ne istediğime odaklanmış olmam, New York'a istediğim için taşınmam,saçımı istediğim için kısa kestirmem, tüm bu kararların temelinde hayatımda şimdiye kadar yaptığım şeylerde daha çok özgür olmayı istemem yatıyor. Aşık olmadan da çevrenizde aşka sahip olabilirsiniz ve her gün hayatınızda romantik bir ilişki olmadan da romantiklik bulabilirsiniz."


HOŞSOHBET YILBASINDA EN ÖNEMLİ ŞEYDİR.
‘Evimde geçen bir noel oldukça keyiflidir.Geçen Noel ailem ve ben New England'da ki sahile gittik. Hava dondurucu derecede soğuk ve karlıydı. Kırmızı kareli Noel tulumlarım vardı. Bu tulumları giyip çocuklar gibi kudurduk."


TENİNİZİN NEFES ALMASINA İZİN VERİN.
"Yüzünüzü boyanmış gibi hissetirecek şekilde iş için bir sürü makyaj yapıyorum. Bu yüzden çalışmadığım zamanlarda olabildiğince yüzüme nefes aldırıyorum. fondöten sürmeden önce nemlendirici krem sürüyorum ya da fondöten yerine sadece nemlendirici krem sürüyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fearless (Taylor's Version) Albüm İncelemesi ve Yorumu

        Taylor Swift'in yeniden kaydettiği ilk albümü Fearless yayınlamış, beni ve birçoğumuzu seneler öncesine götürmüşken biraz daha g...